Su Tüketimini Artırmak İçin 10 Öneri

Su tüketimini arttırmak insan bedeni açısından çok faydalı bir seçenek olduğu gibi pek çok sistemin kusursuz bir şekilde çalışmasında da rol oynamaktadır. Bu noktada su tüketimini arttıracak yöntemleri deneyerek daha sağlıklı bir bedene sahip olmanın mümkün olacağını da göz ardı etmemek gerekir. Peki, su tüketim miktarını arttıracak yöntemler nelerdir? İşte uzmanların da önerdiği yöntemler!

 

Su Tüketimini Artıracak İpuçları

  1. Suyun tadını sevmiyorsanız bir sürahinin içine limon, taze nane, portakal ve salatalık kabuğu dilimleyerek üzerine su ekleyin. Böylelikle içeceğiniz suyun tadı daha lezzetli olacaktır.
  2. Bir bardak ılık suya 1 adet kuru erik ekleyerek bir süre beklettikten sonra lezzetli bir su tüketimi sağlayabilirsiniz.
  3. Sıvı tüketiminiz çay ve kahve alışkanlıklarınız nedeniyle fazla mı? Bu durumda alışkanlıklarınızı değiştirerek su tüketmeye yönelmelisiniz.
  4. Su içmeyi unutuyorsanız bunu size hatırlatacak notlarla gün içinde su ihtiyacınızı karşılamaya dikkat etmelisiniz.
  5. Sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce ilk işiniz mutlaka su içmek olmalı. Böylelikle su içme alışkanlığını sağlayacak bir rutin oluşturabilirsiniz.
  6. İş yerine geliş ve gidişlerde su içme konusunda size özel bir alışkanlık ortaya çıkarabilirsiniz.
  7. Yanınızda çanta taşıyorsanız içine mutlaka yarım litrelik bir su şişesi koymayı ihmal etmemelisiniz. Böylelikle su içmek istediğiniz her an suya ulaşabilirsiniz.
  8. Gün içinde araba kullanmak sizin için sık sık gerçekleşen bir durumsa aracınızın içinde mutlaka bir su şişesi olmalı.
  9. Bilgisayar başında çok fazla zaman geçiriyorsanız masanızın üzerinde bir su şişesine yer vermeyi ihmal etmemelisiniz.
  10. Yemeğe başlarken ve yemek yedikten hemen sonra mutlaka bir bardak su tüketmeye özen göstermelisiniz. Bu sizin için oldukça avantajlı bir alışkanlığa dönüşecektir.

 

Su içmenin bedeniniz için avantajlı olduğu düşünüldüğünde yukarıdaki önerileri dikkate almaya özen göstermelisiniz. Bu sayede sonuç düşündüğünüzden de avantajlı olacaktır. Yaşam standartlarınıza uygun bir şekilde hareket ettiğiniz sürece suyun vücudunuzda ortaya çıkardığı etki karşısında şaşıracaksınız. Emirdağ Su tüketerek su tüketme alışkanlığınızı da bambaşka bir noktaya çıkarma ayrıcalığını yakalayabilirsiniz. Suyla hayat bulun ve vücudunuza bir iyilik yapın!