Su İçmek İştahı Azaltır mı?

Su, insan bedeni üzerinde pek çok olumlu etkisiyle dikkat çeken bir lezzettir. Bu nedenle de düzenli ve yeterli miktarda su tüketerek sağlıklı sonuca ulaşmak mümkün olmaktadır. Peki, yeterli miktarda su tüketmek iştahı azaltan bir durum mudur? İşte iştah ve su arasında çok merak edilen ilişki!

Su içmek iştahı azaltabilen bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu konuda yapılan pek çok araştırma bol bol su tüketen kimselerin iştahında önemli bir düşüş meydana geldiği görülmektedir. Çünkü su içmenin midenin dolmasına neden olduğu ve tokluk hissini ortaya çıkardığı bilinmektedir. Hatta kilo vermek isteyen pek çok birey bol bol su tüketerek yemek yeme arzusunu bastırmayı da hedeflemektedir. Siz de sıvı tüketerek yemek yeme arzunuzu dizginleyebilirsiniz. Böylelikle sürekli acıkma durumunu ortadan kaldırarak daha sağlıklı beslenme şansını da yakalayabilirsiniz.

 

Su Tüketimi Herkeste İştahı Keser mi?

Su tüketmenin iştahı olumsuz anlamda etkilediği herkesçe kabul görmüş bir gerçek. Ancak insan vücudunun kendine has olması herkesin metabolizmasında benzer sonuçlar ortaya çıkmayacağını da kanıtlamaktadır. Bu nedenle de su tüketimi iştahı keser mi sorusu herkes için benzer cevapları içermemektedir.

Su içmenin bazı bireylerde iştahı azaltması söz konusu olmaz. Tam aksine su içmek yemek yemeyi tetikleyerek daha fazla yemek tüketmeye de neden olabilmektedir. Suyun sağlıklı diyetlerin önemli bir parçası olduğu kabul görse de bireyin hangi reaksiyonu vereceği bilerek hareket edilmelidir. Aksi durumda su tüketerek kilo vermenin başarılı bir sonuç ortaya çıkarmayacağı da kabul edilmelidir.

 

Su Tüketimi Ne Kadar Olmalı?

İştahı olumlu ya da olumsuz etkileme kapasitesi olan suyun ne kadar tüketilmesi gerektiği de bireylerin gün içinde dikkate alması gereken konulardan bir tanesidir. Çünkü yeterince su tüketilmediğinde metabolizmanın zayıflaması ve iştahın çok daha ötesinde durumların yaşanması olasıdır. Bu çerçevede günlük su tüketimi bireyin yaş, cinsiyet, günlük aktivite ve çevresel koşularına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ortalama bir birey için günde 2-3 litre su tüketmek yeterli kabul edilmektedir. Ancak aktivitenin artması dehidrasyon riskinin de değerlendirilmesiyle su tüketim ihtiyacını yükseltecektir.