Su İçmek Zayıflatır mı?

Su içmek, insanlar için en faydalı alışkanlıklardan bir tanesi olduğu gibi gün içinde daha sağlıklı ve güçlü olmanın anahtarı olarak kabul görmektedir. Bu düşünüldüğünde su içmenin getirdiği avantajları da dikkate alarak zayıflatan bir etkeni düşünmek çok çok önemlidir. Peki, su içmenin kilo verme noktasında önemli bir etkisi var mı? Bu kapsamda suyun tüketimi ve ne kadar tüketilmesi gerektiğini titiz bir şekilde ele almak en doğrusu olacaktır. İşte su içmenin zayıflama üzerindeki etkileri!

 

Su İçme ve Zayıflama

Günlük yaşamda su tüketmenin çok önemli bir unsur olduğu herkesçe kabul edilmektedir. Fakat su tüketmenin etkilerinin boyutu çoğu insanın farkında olmadığı bir konudur. Fiziksel fonksiyonların daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşiyor olması ve su içerek sağlıklı bir yaşam sürülebiliyor olması değerlidir. Özellikle de su içenlerin aşağıdaki faydaları yaşaması zayıflamayı da tetikleyecek birer faktör olarak kabul görmektedir.

 

  • Hücrelere besin ve oksijen taşınmasında önemli bir rol oynar,
  • Organ ve dokuların korunmasını sağlar,
  • Sindirimin desteklenmesiyle daha kolay bir sindirim sağlar,
  • Kabızlık gibi az su tüketmekten de kaynaklanan problemleri giderir,
  • Kan basıncını normalleştirmektedir,
  • Eklem yastıklarını korumaktadır,
  • Vücut ısısını dengelemektedir,
  • Elektrolit dengesini korumaktadır.
  •  

Tüm bu faktörler değerlendirildiğinde su içmenin zayıflatmayı desteklediğini göz ardı etmemek önemlidir. O halde gün içinde yeterli miktarda su tüketerek sağlıklı bir yaşam sürmek adına fazlasıyla değerlidir.

 

Zayıflamak için Ne Kadar Su Tüketmeli?

Su tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan suyu alabileceğiniz gibi metabolizmanızı da hızlandıracak bir seçeneğe yönelmeniz değerlidir. Peki, su tüketiminin miktarı ne olmalıdır?

Günlük su tüketimi ortalama bireyler için 2 litre seviyesinde olsa da spor yapan ve zayıflamak için ekstra çaba harcayanlar için bu miktarın daha da artacağından söz etmek önemlidir. Çünkü 2 litre günlük ihtiyaç olup daha yüksek miktarlarda su tüketimi zayıflamayı destekleyecektir. Bu nedenle kilo, spor alışkanlıkları ve diğer günlük alışkanlıkları dikkate almalısınız. Böylelikle de su içmenin zayıflamaya etkisini tam anlamaya yaşamaya başlayabilirsiniz. Emirdağ Su ile beklentilerinizi karşılayacak şekilde su tüketmeye başlayın!