Musluk Suyunu İçmek Zararlı Mı?

Musluk suyu içmenin zararlı olup olmadığı konusu son derece tartışma yaratan bir konudur. Suyun sağlık açısından ne denli önemli olduğuna bakıldığında musluk suyu ya da damacana suyundan hangisinin tercih edilmesi gerektiğini de bilmek gerekiyor. İşte bu noktada musluk suyu içmenin zararlı olup olmadığını inceleyebileceğiniz bir yazı hazırladık.

İnsan vücudunun büyük bir kısmı sudan meydana gelmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için günlük yeteri miktarda su tüketilmesi gerekmektedir. Musluk suyunun yeteri kadar sağlıklı olup olmadığından emin olmak için ise bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Musluk Suyu Gerçekten Zararlı Mı?

Ev ve iş yeri gibi çeşitli yaşam alanlarına gelen şebeke suları yani musluk suları farklı kaynaklardan meydana gelmektedir. Musluk suyunun kaynağı olarak baraj, yer altı, göl ve nehir suları gibi kaynaklar olabilmektedir. Kaynaklardan elde edilen su şehir alt yapılarındaki ve binalardaki boru hatlarından geçerek ev ve iş yerlerine ulaşmaktadır. İşte bu taşınma süreci boyunca şebeke suyunun içerisinde birçok madde taşındığından bahsedebiliriz.

Suyun çıkarıldığı kaynaktan ve taşınma sırasında geçirdiği yollar nedeni ile şebeke sularının içerisinde zararlı metaller, toksik maddeler ve kimyasal maddeler bulunmaktadır. Söz konusu maddeler genel olarak suyun renginde ya da tadında kötü bir renk ya da tada neden olmaktadır. Özetle musluk suyunun temiz bir içeriğe sahip olmadığından bahsedebiliriz. Musluk suyu, günümüz koşullarında yeterince temizlenmediği nedeni ile sağlık için zararlı maddeler içermektedir. Bu da birçok sağlık problemine neden olmaktadır.

 

Musluk Suyunun Zararları Nelerdir?

Yukarıda şebeke sularının sağlıklı maddeler içermediğinden bahsettik. Peki, bu maddeler sağlık için nasıl bir tehdit oluşturuyor? Musluk sularının zararları aşağıdaki gibidir:

  • Musluk sularının içerisinde arsenik bulunmaktadır. Bu arsenik ciğer ve yemek borusunda problemlere neden olmaktadır.
  • Bu suda tarım ve böcek ilaçları bulunmaktadır. Bu da kalp damar hastalıklarına neden olmaktadır.
  • Şebeke sularının içerisinde cıva, kurşun, alüminyum gibi metaller yer almaktadır. Sinir sistemi, beyin ve üreme hastalıklarına neden olmaktadır.
  • Musluk suyunda yer alan virüs ve parazitler salgın hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır.