Plastik Damacana mı Cam Damacana mı?

Plastik Damacana mı Cam Damacana mı?

Plastik Damacana mı Cam Damacana mı? Hangisi Daha İyi?

Su, insan yaşamının devamlılığı açısından değeri tartışılmayacak noktadaki bir sıvıdır. İnsan metabolizmasının daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan suyu tüketirken nasıl yöntemleri tercih etmeniz gerektiği de zamanla farklılık gösterebilmektedir. Özellikle gelişen teknoloji ve değişen insan alışkanlıkları değerlendirildiğinde plastik damacana mı yoksa cam damacana mı sorusu fazlasıyla merak edilmektedir. Emirdağ Su olarak çok merak edilen bu konuda size en doğru bilgiyi veriyoruz.

 

Cam Damacana mı Plastik Damacana mı?

Damacana ambalajlar, hava ile temas olmadığı sürece bakteri oluşumunu engelleyen çözümler olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle damacana içerisinde bekleyen suyu bir kaba aktarmak istediğinizde suya bakterilerin karışması çok yüksek bir olasılık olarak görülmektedir. Bu durumda suyu kendi ambalajında muhafaza etmek en doğrusudur. Peki, ambalaj cam mı olmalı yoksa plastik mi?

Plastik damacana, taşımayı kolaylaştıran ve kırılmalara karşı dayanıklı bir seçenektir. Üstelik cam damacanalarla kıyaslandığında maliyetleri çok daha ideal seviyelerdedir. Dezenfeksiyon süreçleri ve kullanılan malzeme kalitesi bakımından uzun ömürlü bir çözüm olarak tercih edilmektedir. Bu bağlamda yüksek standartlar sunan plastik damacanaların herhangi bir sağlık riski teşkil etmeyeceğinden de söz etmek gerekir.

 

Cam Damacana ve Plastik Damacana Karşılaştırması

Plastik damacanalar ile cam damacanalar arasında bir kıyas yapıldığında maliyet ve taşıma kolaylığı açısından plastik daha çok tercih edilmektedir. Özellikle her dolum öncesinde tekrar tekrar sterilize edilen damacanalar sağlık noktasında hiçbir risk oluşturmamaktadır. Öte yandan cam damacanalara bakıldığında maliyetin yüksek olması kadar kırılma kaynaklı risklerin de çok fazla olduğu açıktır. Ayrıca cam damacananın uzun süreli kullanılması halinde bakteri oluşumuna neden olacağını da göz ardı etmemek gerekmektedir.

Emirdağ Su olarak hem avantajlı bir çözüm sunmak hem de tüketicilerimizi düşünerek çözüm üretmek adına plastik damacana tercihini öne çıkarıyoruz. Bunu yaparken de sağlıklı ve lezzetli bir su tüketimine olanak sağlıyoruz. Siz de lezzeti öne çıkararak vücudunuza iyi gelen bir deneyime yönelmeyi mi arzu ediyorsunuz? O halde damacana konusunda herhangi bir kafa karışıklığı yaşamadan Emirdağ Su’yu tercih etmelisiniz.

 

Su Arıtma Cihazı Çeşitleri

Su Arıtma Cihazı Çeşitleri

Su Arıtma Cihazı Çeşitleri

Su arıtma cihazı çeşitleri birbirinden farklı özelliklere sahip olan ürünlerdir. Bu doğrultuda söz konusu su arıtma cihazı çeşitlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

 

UF (UltraFilteration) Su Arıtma

UF veya Ultrafiltrasyon, su ve suda bulunan diğer parçacıkları ayırabilen ince bir malzeme tabakasından yapılmış bir zarın içi boş elyaflarını kullanır. Su, UF zarından beslendiğinde, askıda katı maddeler, bakteriler ve virüsler yapışır, tuzaklanır, UF zarında tutulur.

UF su arıtma cihazı, kimyasal kontaminasyonun düşük olduğu yerler için idealdir. Çünkü UF sudaki kimyasalları yok etmez, sadece bakteri ve virüs gibi mikropları bloke edebilir. Önemli olan UF’nin sert sularda etkili olmadığını unutmamaktır.

 

UF Su Arıtma Cihazının Avantajları

  • Elektriksiz çalışır. Sadece üst depolama tankına ham su ve alt depolama tankında toplanan arıtılmış su döküldü. Su basıncı konusunda endişelenmenize gerek yok.
  • Düşük su basıncı koşullar da çalışır.
  • Kimyasal kullanmaz. UF, bakteri ve virüsleri engellemek için içi boş membranlar kullanır.

 

Aktif Karbon Su Arıtma Cihazı

Aktif Karbon, küçük parçalara bölünmüş bir karbon türüdür (kömür, hindistan cevizi kabuğu, ceviz kabuğu, odun). Genellikle kömürden yapılan aktif Karbon, pestisitlere ve ağır metallere neden olan su kaynaklı çoğu hastalığı ortadan kaldırır. Aktif karbon, suyun tadı ve kötü kokmasını sağlayan kimyasalları ortadan kaldırır. Aktifleştirilmiş CArbon, kloru sudan çıkarmak için en etkilidir.

 

Aktif Karbonun Avantajları

  • Pestisitlere neden olan hastalıkları ve Klor gibi toksik kimyasalları ortadan kaldırır.
  • Ağır metal parçacıklarını temizler
  • Suyun kokmasını ve tadının güzel olmasını sağlar.
  • Aktif karbon, klor ve RO membranına zarar veren diğer parçacıkları bloke ederek RO membran ömrünü iyileştirmeye yardımcı olur.

 

Tortu Filtresi

Tortu filtresi; RO, UV gibi diğer su arıtıcıları ile birlikte kullanılan bir ön filtredir. Suyun veya sıvının dibinde toplanan madde tortu olarak bilinir. Tortu, metal borulardan oluşan pas pulları, kum veya çamur partikülleri olabilir ve suyun bulanıklığını giderir. Temelde tortu filtresi, suda bulunan istenmeyen tozu, çamur parçacıklarını yakalar.

 

Tortu Filtresinin Avantajları

  • Suda bulunan kir, toz, pas, çamur parçacıklarını temizler.
  • Ön filtreleme sırasında, diğer arıtma sistemine daha fazla girebilecek ve hasar görebilecek tüm görünür kirleticileri ortadan kaldırır.
  • Kum parçacıkları tortu filtresini kaldırarak RO, UV temizleyicileri hasar görmekten korur ve RO, UV ömrünü uzatır.

Her ne kadar günümüzde tercih edilebilen birçok su arıtma cihazı bulunsa da her birinin çeşitli dezavantajları olduğundan bahsetmek gerekir. Bu nedenle su arıtma cihazı kullanmak yerine damacana tercih edilmesi çok daha avantajlı ve sağlıklı olacaktır.